Teletekst 818
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

’s Weekends zijn de Teletekstpagina’s 818 en 819 de meest opgevraagde pagina’s van Nederland. Dat komt doordat er dan de wedstrijden in de Eredivisie gespeeld worden. De Eredivisie is de hoogst haalbare competitie in het betaalde mannenvoetbal in Nederland. De wedstrijden vinden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

Uitslagen VoetbalOp Teletekst 818 staat het programmaboekje van de competitie. Te beginnen met de thuispartij voorop, tegen de tegenpartij die uitspeelt. Per wedstrijd staat er een apart Teletekstnummer vermeld. Dat nummer staat voor een aparte pagina die kijkers kunnen raadplegen om zo meer informatie over een wedstrijd te verkrijgen.

 

Zo kunnen kijkers meteen zien wanneer hun favoriete club een wedstrijd speelt. D grootste clubs in Nederland hebben de meeste kans om de Eredivisie te winnen. Het gaat hier om ‘de grote drie van Nederland’, te weten: Ajax, PSV en Feyenoord.

 

Belangrijkste wedstrijden

Op Teletekstpagina 818 staan de belangrijkste wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie. Doorgaans worden er per dag één of twee wedstrijden gespeeld. Daardoor komt het totaal op 5 of 6 wedstrijden per pagina uit. Achter de wedstrijd staat een apart Teletekstnummer vermeld. Door dit nummer in te toetsen op de afstandsbediening, is meer informatie over de wedstrijd op te vragen.

Op deze losse pagina’s staat meer informatie, zoals bijvoorbeeld een paar interessante feitjes over de wedstrijd. Daarnaast staat natuurlijk de scheidsrechter vermeld. Daarnaast staat erop wie de scheidsrechter is en hoe eerdere ontmoeten verliepen.

 

Weekend

In het weekend worden de meeste wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. De NOS heeft een vast format voor Teletekstpagina 818. De wedstrijden zijn in het groen weergegeven. Achter de wedstrijd is ook te lezen om hoe laat de wedstrijd begint. De wedstrijden zijn per dag gerangschikt.

Tijdens de wedstrijden werkt de redactie van de NOS de actuele standen in de Eredivisie bij. Vanuit pagina 818 kunnen kijkers op het pijltje omhoog op hun afstandsbediening drukken. Daarmee is pagina 819 op te vragen, waar de actuele standen te vinden zijn.  De topscorers uit de Eredivisie hebben een eigen pagina, op Teletekstpagina 832.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?