Teletekst 818
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Nieuws op teletekst

Iedere Nederlander heeft wel eens Teletekst pagina 101 gebruikt. Het is de bekende pagina van de NOS, waarop het laatste en meest actuele nieuws te vinden is. Deze teletekstpagina is goed te vergelijken met de voorpagina van een krant: alleen het belangrijkste, meestal serieus nieuws is te vinden op deze teletekstpagina.

Op de pagina staat een actueel overzicht van het belangrijkste nieuws van dat moment. De pagina wordt niet om de zoveel tijd, maar real time bijgehouden. Dit houdt in dat zodra er nieuws is, de pagina wordt bijgewerkt door de redactie. Het gaat vaak om nieuwsberichten die de kijker kan verwachten in het achtuurjournaal.

Paginanummers

Op Teletekst 101 staan de headlines van het nieuws. Achter deze headlines staan andere getallen weergegeven. Door deze getallen in te toetsen op de afstandsbediening, kan de kijker het nieuwsbericht dat bij de headline hoort lezen.

Deze berichten zijn doorgaans kortere versies van nieuwsberichten. Zo staat alleen het belangrijkste nieuws op Teletekst, in een korte versie. Een achtergrondartikel is simpelweg te lang voor de lay-out van pagina 101.

 

102 en 103

Teletekstpagina 101 verwijst naar andere pagina’s. Zo is het mogelijk om met de rode knop naar de binnenlandpagina te gaan, met de groene knop naar de sportsectie of met de lichtblauwe knop het weerbericht te lezen.

Daarnaast verwijst 101 naar pagina’s zoals 102 en 103. Op pagina 102 kan de kijker het laatste nieuws uit het binnenland vinden. Daarnaast is er op deze pagina een sectie ‘kort nieuws’, waarin korte nieuwsberichten worden uitgelicht.

103 verwijst naar het laatste nieuws uit het buitenland en lijkt op gebied van lay-out sterk op de binnenlandpagina. Ook hier is weer een sectie kort nieuws te vinden, waarin korte nieuwsberichten staan uitgelicht.

 

Altijd op de hoogte

Het is ook mogelijk op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, terwijl de kijker naar een programma zit te kijken. Dit kan door pagina 199 op de afstandsbediening in te toetsen.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?