Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
NOS Teletekst

Teletekst is inmens populair

Ondanks de digitale revolutie is Teletekst nog steeds erg populair. Wat is Teletekst en waarom zou je dit medium gebruiken? Teletekst is het beste te omschrijven als een informatiebron. Waar men vroeger deze informatiebron alleen via de televisie kon bereiken, is het vandaag de dag ook mogelijk om via internet informatie te vinden. Het voordeel van Teletekst is dat alle belangrijke nieuws gemakkelijk te vinden is. Of het nu voetbaluitslagen zijn, financieel nieuws, weerberichten of politiek nieuws. Teletekst via de televisie (NOS Teletekst) wordt daarnaast nog steeds gebruikt als hulpmiddel voor doven en slechthorenden. Zij kunnen het programma gebruiken om uitzendingen te ondertitelen.

 

Hoe werkt Teletekst?

Om Teletekst te gebruiken is het handig om te weten hoe het werkt. Deze informatiebron maakt van z.g. 'vertical blanking interval' gebruik in tv-uitzendingen. Het is een ingewikkeld, technisch proces dat het beste te omschrijven is als het opvullen van lege ruimtes (tussen beelden in een uitzending) met informatie.

Waarom gebruikt men Teletekst vandaag de dag nog?

In ons huidige tijdperk speelt internet een grote rol in de informatievoorziening. Al het nieuws wordt snel gebracht. Het kan niet snel genoeg. Download je de Teletekst-app van de NOS, dan heb je altijd de beschikking over de meest recente informatie en nieuws. Niet voor niets gebruiken nog steeds zo'n 3.5 miljoen Nederlanders Teletekst. Op het internet is het soms zoeken naar nieuws, terwijl Teletekst heel overzichtelijk is. Je verdwaalt niet in alle content. Belangrijke headlines, sportuitslagen en ander nieuws is direct voor jou toegankelijk.

 

Smartphone

Download je de Teletekst-app voor je smartphone, dan ontvang je Teletekst berichten aangevuld met video's en foto's. Vooralsnog lijkt het einde van Teletekst nog lang niet in zicht.

Populaire Teletekst pagina's

Teletekst 101: Overzichtpagina

Teletekst 126: Nieuwsitems over actualiteiten in het buitenland

Teletekst 818: Voetbalprogramma voor de clubs uit de Eredivisie

Teletekst 801: Algemeen voetbalnieuws uit het buitenland en binnenland

Teletekst 819: Tussenstand in de Eredivie

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?