Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
NOS Teletekst is zeer actueel

Prachitge nieuwsdienst van de NOS heet Teletekst

De NOS (voluit de Nederlandse Omroep Stichting) heeft een geheel eigen NOS Teletekst nieuwsdienst, overigens net zoals zoveel andere zenders. Dit systeem is rechtstreeks aangesloten op de publieke netten van de NOS. Dit zijn NPO1, NPO2 en tenslotte NPO3. De signalen worden integraal uitgezonden. Dit houd in dat kijkers nooit tussen zenders hoeven te zappen. Als gebruikers van de Teletekstdienst kan je allerlei informatie vinden op deze pagina's. Vraag bijvoorbeeld a.d.h.v. headlines nieuws op. De headlines vind je direct op de overzichtpagina (pagina 101). Naast algemene informatie vind je op NOS Teletekst nog meer nieuws aan. Volg bijvoorbeeld de laatste sportuitslagen, het weerbericht en ander nieuws. Teletekstpagina 801 is vooralsnog de populairste pagina (voetbalpagina). Daarnaast is Teletekst 818 (voetbalprogramma voor alle clubs in de Eredivisie) tevens een veelbekeken pagina.

 

Het weer

Voor het allerlaatste weerbericht of juist een voorspelling voor de aankomende dagen, hoef je niet naar de website van de KNMI te surfen. Je vind deze berichten namelijk ook gewoon op pagina 700 van Teletekst. De redactie plaatst de voorspellingen in een beperkt aantal zinnen. Lezers komen erachter wat de kans op zonneschijn is, hoeveel neerslag er mogelijk valt en leest te temperatuursverwachtingen voor de aankomende dagen.

 

Alle sportuitslagen via NOS Teletekst

NOS Teletekst is onder veel sportliefhebbers een erg populair medium. De sportuitslagen van de belangrijkere sportcompetities (Eredivisie en Jupiler League) worden door veel mensen bekeken op de pagina's. Op deze pagina's leest men ook wat het programma is van de clubs en lezers kunnen nieuws en uitslagen volgen.  

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?