Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Teletekst 101

Nog steeds is NOS Teletekst voor veel Nederlanders een populaire manier om aan informatie te komen. Je zou het echter niet zeggen, aangezien tegelijk met de digitale revolutie ook de nieuwsvoorziening anders ging verlopen. Maar dat zegt iets over de kracht van NOS Teletekst, want het medium is nog steeds razendsnelle manier om nieuws te verspreiden. Via NOS Teletekst kan je snel en gemakkelijk nieuws vinden. Dit kunnen weerberichten zijn maar ook filenieuws, sportuitslagen, binnen- of buitenlands nieuws en ga zo maar door. Van oorsprong werd Teletekst ontwikkelt om doven en slechthorenden de mogelijkheid te bieden televisie te kijken met ondertiteling. Vandaag de dag maken zo'n 3.5 miljoen gebruikers van het medium gebruik.

 

Hoe werkt NOS Teletekst?

De NOS biedt, naast dat het informeert over haar publieke omroepen op het gebied van de programmaring, ook headlines aan op NOS Teletekst. Deze zijn voor iedereen te bekijken op Teletekstpagina 101. Op de overzichtpagina vind je de getallen achter belangrijke thema's. Voer deze getallen in (op bijvoorbeeld je afstandsbediening of op het scherm van je smartphone) en lees het volledige bericht. De redactie van de NOS schrijft zeer korte berichten. Het is tegenwoordig mogelijk om langere versies van nieuwsberichten online op de website te lezen.

 

Populaire pagina's

Wat zijn de meest populaire pagina's? Via de overzichtpagina kan je doorgaan naar allerlei thema's. Populaire thema's zijn o.a. weerberichten, binnen- en buitenlands nieuws, verkeersinformatie, NS reizigersinformatie maar de meest populaire pagina's zijn die op sportgebied. Al vanaf de start van NOS Teletekst keken veel lezers met name naar de sportuitslagen van de Eredivisie en uiteraard van de Jupiler League. Je achterhaalt op deze sportpagina's bijvoorbeeld het programma van ieder voetbalweekend en kunt de uitslagen nalezen. Ook belangrijk sportnieuws wordt direct in de headlines getoond. De kracht van Teletekstpagina's De kwaliteit van NOS Teletekst is vooral dat alle actualiteiten en nieuws overzichtelijk wordt getoond.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?