Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

eredivisieIn Nederland zijn de twee hoogste competities van het betaald mannenvoetbal de Eredivisie en de Jupiler League. Het is natuurlijk leuk om de wedstrijden live te zien, maar dat kan niet altijd. Daarom zijn de tussenstanden van de Eredivisie gemakkelijk terug te vinden via de televisie. Op teletekstpagina 818 houdt de NOS de het programmaboekje van de Eredivisie bij.

 

Teletekstpagina 818 is te vinden op NPO1, 2 en 3. Daar vindt de kijker alle informatie die hij nodig heeft over de Eredivisie.

 

Programma

De standen worden bijgehouden door de redactie van de NOS. Op pagina 818 staat welke wedstrijden er dit weekend in de Eredivisie gespeeld zullen worden. De Eredivisie is de hoogste competitie van het betaald mannenvoetbal.

Het is eenvoudig uit te vinden welke voetbalclub tegen wie en wanneer moet spelen. Het programma is opgedeeld in twee categorieën: de vrijdag en het weekend. Achter de speeldag staat ook meteen de tijd vermeld. Op die manier is het mogelijk in één oogopslag uit te vinden welke club wanneer moet spelen.

 

De thuisspelende club staat altijd vooraan in de programmering. Daarna volgt de voetbalclub die op bezoek komt. Achter de wedstrijden staan eigen nummers vermeld. Deze worden ‘links’ genoemd. Door het teletekstnummer in te toetsen op de afstandsbediening, kunnen kijkers meer informatie over een specifieke wedstrijd opvragen.

Er is meer informatie over een specifieke wedstrijd op te vragen door te kijken naar het paginanummer van desbetreffende wedstrijd te gaan. Daarop staat bijvoorbeeld wie de scheidsrechter van de partij is. Ten slotte staan er een aantal interessante feiten over de wedstrijd vermeld. De NOS hanteert een vast format.

 

Standen

Naast het programma zijn ook de standen te vinden. De sportredactie van de NOS houdt de standen van de Eredivisie bij. Dit gebeurt vrijwel meteen, maar voor de zekerheid is de datum en tijd van de laatste update vermeld. Wie één pagina verder gaat, krijgt het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal gewonnen wedstrijden, het aantal gelijkgespeelde wedstrijden en het aantal verloren wedstrijden te zien. Al die informatie samen levert een aantal punten op. Aan de hand van deze punten worden de standen gerangschikt.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?