Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Voetbal 818Op Teletekstpagina 818 staan de te spelen wedstrijden in de Eredivisie voetbal van aankomend weekend vermeld. Doorgaans strijden de drie grote clubs uit Nederland, Ajax, PSV en Feyenoord om de Eredivisietitel. De wedstrijden zijn vaak weliswaar live te volgen via betaalde voetbalkanalen, maar niet iedereen heeft daar beschikking over. Daarom houdt de NOS de standen in de Eredivisie via een speciale teletekstpagina (819) bij.

 

De sportredactie van de NOS houdt de standen bij. Daarnaast kiest de redactie op een eigen pagina per wedstrijd een aantal feitjes over vorige ontmoetingen uit. Deze pagina’s zijn terug te vinden in het programmaboekje.

 

Programmaboekje

Teltekstpagina 818 is eigenlijk het programmaboekje van de Eredivisie. Zo kan men op deze pagina vinden welke wedstrijden er het komende weekend worden gespeeld. Dat staat weergegeven in twee verschillende categorieën. Sommige wedstrijden worden op vrijdag gespeeld, andere op zaterdag of zondag.

Bij de wedstrijden staat meteen vermeld wie uit moet. Dit is te zien door te kijken naar de achterste club. Als Ajax vooraan staat, en PSV erachter, moet PSV dus aantreden in het stadion van Ajax. PSV is in dit geval dus de uitspelende partij. Achter iedere wedstrijd staan paginanummers vermeld. Op deze pagina staat meer informatie over de wedstrijd.

 

Format

Op de eigen pagina’s per wedstrijd hanteert de redactie van de NOS een vast format. De pagina begint vaak met een overzicht van een aantal belangrijke feitjes over vorige ontmoetingen en in ieder geval wordt de arbiter vermeld. Op de laatste regel schrijft de NOS welke spelers van beide clubs niet kunnen spelen. Dat kan zijn voor bijvoorbeeld een blessure, maar ook en schorsing.

Ook uitslagen van eerdere ontmoetingen zijn op deze pagina vermeld. Wanneer de kijker helemaal is voorbereid op de wedstrijd, kan hij na afloop op Teletekstpagina 819 kijken voor de uitslag.

 

Standen

Op Teletekstpagina 819 staan de standen vermeld. Daarbij wordt gekeken naar het aantal vergaarde punten, aan de hand van het aantal gewonnen, gelijkgespeelde en verloren wedstrijden. Als beide clubs evenveel punten hebben, wordt de positie gerangschikt op doelsaldo. Op Teletekst 832 staat tenslotte welke spelers tijdens de wedstrijd gescoord hebben.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?