Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

818 voetbalOp Teletekstpagina 818 staat een schat aan informatie vermeld over de wedstrijden in de Eredivisie. Vooral aan het begin van het voetbalseizoen is de pagina interessant, omdat het volledige programmaboekje voor aankomende speelwedstrijd weergegeven is. De pagina wordt voortdurend bijgewerkt door de sportredactie van de NOS.

 

Teletekst 818 is alleen op te vragen op de zenders van de publieke omroep. Het maakt dus niet uit of men naar NPO1, NPO2 of NPO3 gaat. In alle gevallen komen kijkers op precies dezelfde teletekstpagina’s uit. Teletekst 818 is één van de meest opgevraagde teletekstpagina’s van de Nederlandse televisie.

 

Eredivisie

Teletekstpagina 818 gaat over de wedstrijden in de Eredivisie. Doorgaans gaat het om de grote drie clubs die bovenaan staan op Teletekstpagina 819. Maar eerst moeten er wedstrijden gespeeld worden. Welke voetbalclub op een bepaalde datum en tijd tegen welke club speelt, is terug te vinden op deze pagina.

Op de pagina staat eerst vermeld welke club thuis zal spelen. Deze club staat vooraan het rijtje. Daarna volgt er een koppelstreepje en vervolgens de club die uitspeelt. Iedere wedstrijd wordt gelinkt aan een eigen pagina, waar meer informatie over de voetbalwedstrijd zelf te vinden is. Op deze pagina staat welke scheidsrechter de wedstrijd zal fluiten.

Een leek in voetbal zal niet meteen weten waarom de Eredivisie zo’n belangrijke competitie in Nederland is. De Eredivisie is belangrijk, omdat het de hoogst haalbare competitie in het betaald mannenvoetbal is. In de Eredivisie strijden meestal de drie grootste clubs van Nederland: Ajax, PSV en Feyenoord om de titel.

 

Andere verwijzingen

Op Teletekst 818 staan verwijzingen naar andere Teletekstpagina’s. Deze pagina’s kunnen gemakkelijk worden opgevraagd door de driecijfercode in te toetsen op de afstandsbediening van het televisietoestel. Door op het pijltje omhoog te klikken, navigeert de kijker naar pagina 819. Op die pagina staan de meest actuele standen.

Daarnaast verwijst de NOS steeds naar een andere pagina per wedstrijd. Ook deze pagina is te zien door het bijhorende nummer van de wedstrijd op de afstandsbediening in te toetsen.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?