Nieuws
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Eén van de meest opgevraagde Teletekstpagina’s in Nederland is die van de Eredivisie. De pagina heeft een vaste plek op de Teletekst van de publieke zenders, NPO1, NPO2 en NPO3. Alle pagina’s op de Teletekst van de publieke omroepen worden bijgehouden door de Nederlandse Omroep Stichting (NOS).

 

Terwijl op pagina 819 de meest actuele standen uit de competitie te vinden zijn, kan men op 818 het programmaboekje van de Eredivisie vinden. Die competitie is de hoogst haalbare competitie in het betaald mannen voetbal in Nederland. Niet iedereen heeft die competitie altijd even prestigieus gevonden.

 

Mickey Mouse competitieMickeymouse-competitie

Zo wordt de Eredivisie in de volksmond wel eens de ‘Mickeymouse-competitie’ genoemd. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat geen Nederlandse taalvirtuoos achter de term zat, maar een Engelsman. Een dergelijke bijnaam verraadt eigenlijk al dat de term niet erg positief bedoeld was. Al jarenlang staan namelijk steeds dezelfde clubs op nummer 1,2 en 3. Daardoor krijgen de grote clubs maar weinig weerstand van andere clubs waar zij tegen moeten spelen.

De Engelsman Brian Clough vond daarom dat de Eredivisie maar weinig voorstelde. Gekscherend noemde hij het om die reden de ‘Mickeymouse-competitie’.

 

Programma

Of de competitie weinig voorstelt of niet, het is wel één van de meest bekende competities in Nederland. Dat is te zien aan hoe vaak Nederlanders het programmaboekje van de Eredivisie op Teletekst 818 opvragen. Het is één van de meest populaire pagina’s in Nederland, omdat in een oogwenk te zien is welke professionele Nederlandse clubs dit weekend moeten spelen.

De Eredivisie wordt altijd gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag. Daarom heeft de NOS Teletekstpagina 818 ingedeeld in twee verschillende datacategorieën.

Ten eerste is het programma voor de vrijdag te zien. Daarna volgt de andere categorie: die van het weekend (zaterdag en zondag). Iedere wedstrijd krijgt zijn eigen teletekstpagina.

 

Doorverwijzingen

Er is maar beperkt ruimte op een Teletekstpagina. De techniek is al jaren oud en daarom kunnen we niet – zoals bij het internet wel het geval is – scrollen. Daarom verwijst Teletekstpagina 818 door naar andere pagina’s, waarop meer informatie over een wedstrijd te vinden is.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?