Nieuws
2.5 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (2 Votes)

De Teletekstpagina van de Eredivisie, Teletekst 818, is in het weekend voortdurend in beweging. De redactie van de NOS houdt de pagina namelijk live bij. Dat houdt in dat de bezoeker van de pagina meteen weet wanneer de favoriete club een doelpunt heeft gemaakt, of juist heeft moeten incasseren. De Teletekstpagina is compleet bij de tijd.

 

Pagina 818 is alleen te vinden bij de Teletekst-afdeling van de publieke omroep. Of de kijker naar NPO1, NPO2 of NPO3 kijkt maakt niet uit. Op iedere zender is de pagina op te vragen. Altijd handig, als je de voetbaluitslagen wilt bekijken!

 

Voetbalprogramma

voetbal uitslagenTeletekst 818 kent verschillende voordelen. Zo vindt men er de actuele tussenstanden van de Eredivisie, het voetbalprogramma voor de aankomende weken en de uitslagen van de gespeelde voetbalwedstrijden.

Het programma wordt weergeven per dag van het weekend. In de Eredivisie begint het weekend op vrijdag. Daarna volgen de zaterdag en de zondag. Achter iedere dag staan ook meteen de speeltijden weergegeven en dus is in één oogopslag te zien wie de tegenstander is en wanneer de wedstrijd begint.

 

Eigen pagina’s

Teletekstpagina 818 is vrij duidelijk, ook voor mensen die voor het eerst op de pagina belanden. Minder duidelijk kunnen de cijfers achter de wedstrijden zijn. Op pagina 818 gaat het hier om een verwijzing naar een andere pagina. Op die pagina staat per wedstrijd extra achtergrondinformatie weergegeven. Bijvoorbeeld wie de scheidsrechter is en wie er in het verleden het vaakst heeft gewonnen. De redactie van de NOS kiest de feiten zelf uit.

Op de laatste regel staat welke spelers niet kunnen spelen, bijvoorbeeld omdat zij geschorst of geblesseerd zijn.

 

Weekend

Op zaterdag en zondag vinden de meeste wedstrijden in de Eredivisie plaats. Tijdens de wedstrijd worden de standen op pagina 819 bijgewerkt, hierop staan ook de uitslagen van het voetbal. Op pagina 832 staan alle topscorers in de Eredivisie per club gerangschikt.

 

Pagina 819

Op Teletekst 818 staat vaak een verwijzing naar pagina 819. Op die pagina staan de actuele standen in de Eredivisie. De pagina wordt realtime geüpdatet. In het normaal Nederlands: de pagina wordt steeds door de redactie bijgewerkt. Op die manier kunnen lezers meteen weten wanneer de voetbalclub gescoord heeft.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?