Nieuws
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Ieder jaar is het weer spannend. Wie wint dit jaar de Eredivisie? Vaak blijven grote stunts van kleinere clubs uit en is te voorspellen wie er in de top 3 staan. Ajax, PSV en Feyenoord strijden aan het eind van het competitieseizoen om de winst. De wedstrijden, inclusief de speeldata en speeltijden staan weergegeven op Teletekst 818 en 819.

 

Teletekst 818 staat op Teletekst van de NOS. Deze teletekstdienst is te vinden op de zenders van de publieke omroep, NPO1, NPO2 en NPO3.

 

Meer informatie

818Op Teletekst 818 staan de wedstrijden voor de vrijdag, zaterdag en zondag. Die informatie past goed op één pagina, want er worden doorgaans maar één of twee wedstrijden per dag gespeeld. Achter de wedstrijden staan de verschillende tijden per wedstrijd. Op die manier kunnen liefhebbers meteen zien wanneer hun favoriete club speelt.

Achter de wedstrijd staan ook aparte paginanummers vermeld. Deze paginanummers verschillen per wedstrijd. Door het wedstrijdnummer in te toetsen op de afstandsbediening, vindt men informatie per wedstrijd over de scheidsrechter en eerdere bijzondere feiten. Ook  staat weergegeven welke spelers de wedstrijd moeten missen, omdat zij een blessure of schorsing hebben opgelopen.

 

Standen

Vanuit pagina 818 kan men eenvoudig navigeren naar pagina 819. Daarop staan de meest actuele standen van de Eredivisie weergegeven. Deze standen worden nog tijdens de wedstrijden bijgewerkt. Op die manier is iedereen meteen op de hoogte van doelpunten en punten. De competitie is vooral spannend voor de drie grootste clubs in Nederland.

 

Grote drie

De grote drie clubs in Nederland staan op de plaatsen 1, 2 en 3. De Eredivisie is om die reden één van de spannendste competities in Nederland. Het programma van deze spannende competitie staat op pagina 818.

Volgens de Brit Brian Clough is de Eredivisie niet het toonbeeld van spannend, omdat steeds dezelfde clubs om te titel moeten strijden. Daarom noemde hij de Eredivisie de ‘Mickey Mouse-competitie’. Daarmee bedoelde hij dat de competitie niet spannend is. In de volksmond heeft de Eredivisie om die reden dezelfde naam gekregen.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?