Nieuws
4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Teletekst is populair

Ondanks de opkomst van het internet gebruiken nog altijd veel Nederlanders Teletekst. Hetzij minder frequent dan vroeger, maar nog altijd gebruiken vele honderdduizenden mensen dit medium. Dit is opvallend te noemen, omdat in omringende landen steeds meer publieke omroepen geen Teletekst meer gebruiken of hebben aangekondigd om hier mee te stoppen. De Vlaamse publieke omroep stopt bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd met Teletekst, omdat dit medium steeds minder wordt gebruikt door Vlamingen.

In Nederland zal het voorlopig niet zo’n vaart lopen. Dit komt omdat het medium niet alleen veel wordt geraadpleegd op de Tv. Veel mensen raadplegen pagina’s als 101, 601, 801, 703 of 730 ook online. Hetzij via een app of via het internet. Op de pagina 101 kan men overigens het laatste nieuws volgen, op de pagina 601 het sportnieuws, 801 kan worden aangewend voor het bekijken van de laatste voetbalheadlines, pagina 703 voor het laatste weerbulletin en pagina 730 voor de actuele verkeersinformatie.


Waarom is Teletekst zo populair in Nederland?

Waarschijnlijk door de eenvoud en de kwaliteit. Op een pagina als 101 staan altijd de belangrijkste nieuwsfeiten en je zult er ook geen achterklap vinden of ander onbeduidend nieuws. 101 is een autoriteit in Nederland en dat zal ongetwijfeld nog vele decennia zo blijven.

Teletekst pagina 818

De populairste Teletekst pagina in Nederland is naar alle waarschijnlijkheid 818. Hier kun je als voetbalfan terecht voor het actuele voetbalprogramma. Je ziet direct welke club op welke dag en op welk tijdstip moet spelen. Tijdens wedstrijden wordt bijgehouden wat de tussenstand is. Scoort jouw favoriete club, dan zie je dit vrijwel direct bijgewerkt worden op 818. Nadat de laatste wedstrijd is gespeeld plaatst de NOS meestal direct het programma van de volgende speelronde op 818, zodat je zowel de uitslagen als het programma kunt bekijken. 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?