Nieuws
1.5 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (8 Votes)
Teletekst supporters

In Nederland kijken vele miljoenen mensen naar voetbal. Tijdens het WK of EK zijn dat er soms wel 9 miljoen. Hoewel het niveau van de Eredivisie tanende is kijken nog altijd miljoenen mensen naar de samenvattingen van de NOS. Een deel hiervan gebruikt ook NOS Teletekst.

 

Eredivisie

Als supporter van een Eredivisieclub zul je vooral Teletekst 818 vaak raadplegen en als jouw club heeft gewonnen is het ook altijd fijn om naar 819 te gaan, waar je de stand van deze competitie kunt bekijken. Wil je weten wie er heeft gescoord, wie er geel of rood heeft gekregen en welke spelers er werden opgesteld? Dan kun je kijken op de pagina’s 820 t/m 828.

 

Eerste Divisie

Speelt jouw favoriete club niet in de Eredivisie, maar in de Eerste Divisie ofwel de gelijknamige Jupiler League? Dan zul je ongetwijfeld eerder geneigd zijn om pagina 829 te bekijken. Er zijn in Nederland enkele tientallen profclubs en maar 18 clubs kunnen in de Eredivisie spelen. Op dit moment spelen bijvoorbeeld gerenommeerde clubs als NAC Breda, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam in de één na hoogste divisie van Nederland. Voor Eredivisiefans is 818 dé pagina, terwijl dat voor een supporter van pak hem beet Telstar of Helmond Sport pagina 829 is. Op de volgende pagina, pagina 830 kun je de stand bekijken.

 

Ondertiteling

En natuurlijk is Teletekst ook handig als ondertiteling. Sommige programma’s worden niet ondertiteld en dan is het handig als je pagina 888 kan gebruiken. Bij diverse programma’s is dat soms geen overbodige luxe, waarin medelanders soms niet goed verstaanbaar Nederlands praten. Teletekst kan dan altijd een uitkomst bieden. Voor doven en slechthorenden is 888 natuurlijk altijd al handig geweest. Tijdens de samenvattingen van wedstrijden op NPO 1 kun je altijd pagina 888 raadplegen, zodat je kunt lezen wat de commentator of de presentator van dienst zegt. 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?