Nieuws
4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
NOS Teletekst 818

Teletekstpagina 818 is één van de meest bekende Teletekstpagina’s van Nederland. De pagina is te vinden op de zenders van de publieke omroep, te weten NPO1, NPO2 en NPO3. Op deze pagina op NOS Teletekst zijn de sportuitslagen van de Eredivisie te vinden. De Eredivisie wordt in de volksmond ook wel eens de Mickey Mouse competitie genoemd. De Eredivisie is al jarenlang één van de belangrijkste voetbalcompetities in Nederland. Het is dan ook goed voor te stellen dat veel kijkers pagina Teletekst 818 raadplegen.

Actuele standen

Op teletekstpagina’s 818 en 819 staan altijd de laatste standen van de Eredivisie weergegeven. Deze informatie wordt, zodra een wedstrijd afgelopen is, meteen verwerkt door de NOS. Op deze pagina vindt de kijker niet alleen welke voetbalclub er op dit moment op nummer één staat, maar ook het puntenaantal, hoeveel wedstrijden er gespeeld zijn, hoeveel wedstrijden er gewonnen zijn en wat dat betekent voor het aantal punten.

Daarnaast is het mogelijk de nog te spelen wedstrijden op te vragen via het programmaoverzicht.

 

Wedstrijden

De redactie van de NOS houdt op pagina Teletekst 819 de standen van de Eredivisie bij. De stand wordt pas bijgewerkt als de wedstrijd gespeeld is. De journalisten van de omroep voeren de standen van de wedstrijden na afloop in.

Doorgaans strijden vooral Ajax, Feyenoord en PSV om de eerste plaats in de Eredivisie.

 

De grote drie

Ajax, Feyenoord en PSV staan het vaakst op de plaatsen 1,2 en 3 op Teletekstpagina 818. Daarmee is de Eredivisie één van de spannendste competities in Nederland. Het volledige programma staat op pagina 818.

In het programma staat weergegeven welke wedstrijden wanneer plaatsvinden. De wedstrijden staan gerangschikt op speeldatum en speeltijd. Achter de wedstrijd staat een ander teletekstnummer vermeld. Door dit nummer in de toetsen op de afstandsbediening, krijgt de kijker meer informatie over de wedstrijd. Op deze pagina staat weergegeven wie de scheidsrechter van de wedstrijd is, en bijzondere informatie over vorige wedstrijden.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?