Nieuws
3.25 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
NOS Teletekst 819

De Eredivisie is de hoogst haalbare voetbalafdeling in Nederland. Aan deze competitie doen betaalde voetballers mee. In de Eredivisie doen voetbalclubs mee die strijden om het landskampioenschap betaald voetbal. De Eredivisie wordt in de volksmond ook wel eens gekscherend de Mickey Mouse wedstrijden genoemd. Over het algemeen strijden altijd dezelfde drie topclubs om de landstitel: Ajax, PSV en Feyenoord. Om de stand van deze competitie te bekijken is Teletekst 819 ideel; dit is een overzichtelijke weergave.

Teletekst

Op Teletekst 819 staan de uitslagen van alle voetbalwedstrijden die in de Eredivisie gespeeld zijn. Na afloop van een wedstrijd werkt de redactie van de NOS de standen bij. Doorgaans staan altijd dezelfde drie voetbalclubs, Ajax, PSV, en Feyenoord op 1,2 en 3. Daarmee is de Eredivisie de spannendste voetbalcompetitie in Nederland. De kans is namelijk groot dat er weer een nieuwe winnaar uit de bus komt.

Het ontbreekt op Teletekst 819 aan een legenda. Dat maakt de voetbaluitslagen voor een leek misschien wat lastig te lezen. Daarom leggen we uit hoe de voetbaluitslagen precies werken. De uitslagen, het programma en de tussenstanden van voetbalwedstrijden in de Nederlandse Eredivisie zijn te bekijken via Teletekst 818.

 

Kolommen

In de eerste kolom op teletekst 819 staat het aantal gespeelde wedstrijden dat de club gespeeld heeft. Na een weekend staan de meeste clubs op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. In de tweede kolom staat het aantal gewonnen wedstrijden weergegeven.

Wie wil weten of zijn favoriete club gelijk heeft gespeeld, kijkt in de derde kolom. In de vierde kolom staan het aantal verloren wedstrijden. Daarmee is de conclusie te trekken dat sommige voetbalclubs vaker wedstrijden verliezen dan winnen. Een gewonnen wedstrijd levert een hoeveelheid punten op.

Het kan voorkomen dat na een exact gelijk aantal wedstrijden twee clubs precies eenzelfde hoeveelheid punten heeft. Dan is het belangrijk te kijken naar het doelsaldo. Het doelsaldo staat weergegeven in de laatste kolom. Stel: PSV heeft 24 21 1 2 64 65-19.

Dit betekent dat de voetbalclub 24 wedstrijden gespeeld heeft, waarvan 21 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 2 heeft verloren. Dat brengt de club op een totaalscore van 64 punten. De club heeft 65 goals gemaakt, en er 19 tegen gekregen.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?