Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Teletekst 704

De winter van 2015 was een zachte winter, maar geen bijzonder zachte winter. Het was niet heel erg nat, maar er zijn ook geen zonuren verbroken. Dat komt doordat er in de afgelopen winter toch nog flink wat regen gevallen is. Weerbureau Weeronline concludeert dat de winter 2015 maar weinig voorstelde.

Officieel duurt de meteorologische winter van 1 december tot 1 maart.

Nog een week te gaan

Dat betekent dat er nog een week te gaan is, totdat er conclusies over deze winter getrokken kunnen worden. Weeronline maakt nu alvast de balans op, gezien de weersverwachting voor de komende dagen.

De gemiddelde temperatuur in De Bilt lag op 4,1 graden gemiddeld, terwijl een gemiddelde van 3,4 graden normaal is. Het kwam bij het meetstation van het KNMI niet tot strenge vorst. Dat is opmerkelijk, want in een normale winter komt dit tenminste twee keer voor. Het vroor er bovendien maar twee keer matig, terwijl tien keer gebruikelijk was.


De actuele weersvoorspellingen zijn te lezen op Teletekst 704.

 

Vorig jaar was zachter

De winter van 2015 was een zachte winter, maar het was niet bijzonder zacht. In vergelijking met een jaar geleden was de vorige winter zelfs zachter. Deze winter scheen de zon ruim 200 uur. Daarmee is de winter van 2015 één van de zonnigste winters van de afgelopen twintig jaar. De vorige winter was overigens zachter dan de winter van dit jaar. Vorig jaar vroor het op De Bilt niet een keer matig. Op sommige plaatsen in het land, zoals in Vlissingen, vroor het vorig jaar helemaal niet.

 

Weerbericht

Wie wil weten hoe de lente van 2015 eruit komt te zien, kan de voorspellingen vinden op teletekst 704. Deze weersvoorspellingen zijn te vinden op NOS Teletekst. Inmiddels weet iedereen Teletekst 704 te vinden.


Op Teletekst 704 staat het weer van vandaag en morgen in een korte samenvatting weergegeven.  Onderaan de pagina staat een tabel met de kans op zonneschijn, neerslag, de minimale en de maximale temperatuur.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?