Nieuws
3.6 1 1 1 1 1 Rating 3.60 (5 Votes)
Jupiler League

Op Teletekst 829 vindt de kijker de geplande wedstrijden en de tussenstanden van de Jupiler League. Op pagina 829 staat allereerst het programma van het afgelopen voetbalweekend. Binnen deze programmering is ook meteen de uitslag van de wedstrijd te zien.

Uitslagen

Op teletekst 829 staan al de uitslagen van de laatste wedstrijden weergegeven. De Jupiler League is de speelronde onder de Eredivisie. Dit betekent dat de Jupiler League de op een na hoogste voetbalcompetitie in Nederland is. In deze competitie wordt betaald mannenvoetbal gespeeld.

 

De Jupiler League is vernoemd naar de sponsor van het betaald voetbal, Jupiler.

 

Winnen

Het is belangrijk om de Jupiler League te winnen. De winnaar van de Jupiler League krijgt namelijk toegang om te spelen in de Eredivisie, de hoogst haalbare competitie in Nederland. De stand hiervan staat vermeld op Teletekst 818. Zij gaan door naar de play-offs, net als de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie. Deze clubs moeten laten zien dat zij het hoogste niveau kunnen blijven spelen.

Sinds 2009 is het ook mogelijk om te verdwijnen uit de eerste divisie (het een na hoogste niveau). De voetbalclub krijgt dan te maken met zogenaamde degradatie. De voetbalclub gaat dan een niveau lager spelen, namelijk in de Topklasse. Sinds 2011 degradeert er ieder seizoen één club naar de Topklasse, als een club gebruikmaakt van zijn promotierecht. Doet een club dat niet, dan verdwijnt er geen voetbalclub uit de Jupiler League.

 

Standen

Op teletekst 830 staan alle uitslagen van de voetbalwedstrijden in de Jupiler League tot nu toe. De pagina kent een vast lay-out. Op de eerste rij staat het aantal gespeelde wedstrijden, op de tweede rij staat het aantal gewonnen wedstrijden.

Daarna kunnen kijkers lezen hoeveel wedstrijden er gelijk zijn gespeeld, en hoeveel wedstrijden er zijn verloren. Deze uitslagen leveren samen een hoeveelheid punten op, die in de vijfde kolom af te lezen zijn. Op de laatste kolommen staat het aantal doelpunten voor en het aantal doelpunten tegen.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?