Nieuws
3.5 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (2 Votes)
Voetbal index

Teletekst 800 is een soort inhoudsopgave van het sportnieuws, een index met vermeldingen naar heel veel verschillende sportpagina’s. Handig als je op zoek bent naar een specifieke wedstrijd of nieuws over sport uit een bepaald land bijvoorbeeld, je hoeft dan niet heel teletekst af te zoeken, maar zoekt gewoon in de index waar alles op overzichtelijke wijze geordend is. Deze teletekst pagina scheelt je een hoop zoekwerk op teletekst en is dus onmisbaar.

 

Inhoud van teletekst 800

Teletekst 800 is onderverdeeld in een aantal verschillende categorieën. Zo is er bijvoorbeeld een index van het voetbalnieuws. In het geval van de voetbalcategorie wordt er ook weer onderscheid gemaakt tussen het laatste nieuws, nieuws, Champions League, Europa League, Eredivisie, Jupiler League, buitenland, vrouwen/zaal/KNVB en amateurs. Onder ieder kopje zijn dan vervolgens een aantal subkopjes te vinden die elk een eigen teletekst pagina hebben waar je naartoe kunt navigeren.

Het kan zijn dat een aantal subkopjes blauw gekleurd zijn, dan is de pagina niet beschikbaar, wat bijvoorbeeld kan gebeuren als er geen nieuws is over een bepaald onderwerp.

 

Je kunt er dan ook niet naartoe navigeren. Is er wel nieuws over een onderwerp dan vind je, wanneer je naar de teletekst van een subkopje navigeert, meer informatie over het onderwerp en kun je het item lezen. Naast een index voor het voetbal zijn er ook indices voor andere sporten, die zijn op dezelfde manier opgebouwd en werken op dezelfde wijze. Een voorbeeld daarvan is een index voor wintersporten. Een kopje daar heeft bijvoorbeeld de naam ‘WK afstanden’ met als subkopjes onderdelen als ‘WK Skiën’ en ’WK rodelen’.

Teletekst 800 heeft dus een behoorlijke inhoud, maar is wel overzichtelijk gemaakt door het gebruik van categorieën, kopjes en subkopjes, waardoor je, als je op zoek bent naar iets specifieks, dat eenvoudig kunt vinden.

 

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?