Nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Teletekst 520

Investeren in Europese aandelen bieden goede kansen voor de toekomst, ondanks dat de politieke onzekerheid in de eurozone een risico vormt. De Europese aandelen blijken veel kansen te bieden, doordat de euro op dit moment laag genoteerd staat. Dat is goed nieuws voor exporteurs, die dankzij de goedkope olieprijs een steuntje in de rug krijgen.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het DFT online seminar, dat gepresenteerd werd door Paulo Varela Nunes van BlackRock en Patrick Zwolle van iShares.

Lichtpuntjes

Tijdens het seminar zei Varela Nunes dat Europa in economisch opzicht steeds meer lichtpuntjes te bieden heeft.  Zo blijkt dat Europese bedrijven de afgelopen maanden veel beter gepresteerd hebben.

Niet alleen de Europese markt doet het goed. Varela Nunes van BlackRock voorziet ook goede kansen voor investeerders in aandelen op de Japanse aandelenmarkt. De regering van premier Shinzo Abe heeft de afgelopen jaren dankzij een enorme stimulering in de economie de afgelopen jaren de economie in dat land behoorlijk aangespoord.

In de Japanse economie staan nu drie belangrijke pijlers centraal, zoals bijvoorbeeld de flexibilisering van de werkgelegenheid en het invoeren van nieuwe fiscale maatregelen.

Inspelen op kansrijke beleggingen

In het seminar werd ook uitgelegd hoe de belegger het best in kan spelen op kansrijke beleggingen. Dit gaat middels actief beheerde beleggingsfondsen. Bovendien bestaan er zogenoemde ETF’s (Exchange Traded Funds), die op de beurs ook wel indextrackers genoemd worden. Die trackers kunnen de prestaties van beurzen zo goed mogelijk nabootsen.

Aandelenoverzicht

De NOS heeft een eigen teletekstpagina, teletekst 520 waarop alle aandelen van dit moment te zien zijn. De AEX-fondsen worden voortdurend geüpdatet, zodat de belegger op de hoogte is van alle aandelen en koersen op dit moment. De belangrijkste spelers staan op teletekst 520 weergegeven.

Daarnaast staat in de eerste kolom ook de stand van de koersen van een dag ervoor weergegeven. Onderaan staat vermeld hoeveel punten de AEX op dit moment verzameld heeft.

De belangrijkste informatie over aandelen en beurzen is op te vragen via teletekst 520.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?