Teletekst 102 - Binnenlands nieuws
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Teletekstpagina 102 is dé pagina waarop u een overzicht krijgt van het belangrijkste binnenlandse nieuws. Dit wordt in een korte zin duidelijk, waarin het hoofdonderwerp voor die teletekstpagina wordt voorgesteld. Wanneer u dan over dat onderwerp meer informatie wil weten, staat er achter die zin een ander paginanummer waar u dan naartoe kunt. Doordat NOs teletekst als eigenschap heeft om altijd actueel te zijn, is deze pagina ook van die eigenschap voorzien. Onderaan de teletekstpagina 102 staat het kopje “kort nieuws” waar zaken die geen hele pagina op Teletekst nodig hebben om uitleg te geven worden besproken. Ook hierachter staat weer een ander paginanummer waar u heen kunt gaan om meer informatie over die nieuwsgebeurtenis te vinden. De teletekstpagina’s 104 t/m 124 zijn bestemd om verdere uitleg te geven over nieuwsgebeurtenissen die in Nederland gebeuren. Daarna wordt Teletekst overgenomen door het buitenlandse nieuws.

Nieuws op Teletekst

Naast de nieuwsoverzichtspagina 102, is er voor degene die even niet ‘belangrijk’ nieuws tot zich wil nemen, ook nog de teletekstpagina ‘opmerkelijk laatste nieuws’, waarin opvallend nieuws wordt besproken, wat niet per definitie als belangrijk wordt gezien voor onze gehele natie, maar toch noemenswaardig is. Het overzicht van deze pagina is te vinden op 401.

Wanneer u de categorie ‘opmerkelijk laatste nieuws’ ook heeft gelezen, kunt u eindigen op de teletekstpagina ‘kort entertainment’. Hoewel u hier misschien niet aan denkt wanneer u op zoek bent naar nieuwsfeiten, wordt hierop gekregen hoe het bijvoorbeeld met de celebrity’s gaat: wie is getrouwd met wie? Wie liggen er in scheiding? Of wie heeft die ene speciale hoofdrol te pakken?

Juist door de afwisselende onderwerpen waar u informatie over kunt vinden op teletekst, te samen met de korte, duidelijke zinnen, geeft teletekst veel informatie zonder omhalen en zorgt het er dus voor dat het voor iedereen leesbaar is. Ook door de actualiteit ervan zult u nu begrijpen waarom op veel nieuwsredacties NOS Teletekst opstaat: u zult niet de enige zijn die dit medium weer gaat omarmen- en blijft omarmen!

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?