Teletekst 103 - Buitenlands nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Naast dat NOS teletekst floreert in informatie over ons eigen land, kunnen wij er ook voor kiezen om op de hoogte te worden gebracht van buitenlands nieuws! Wanneer men teletekstpagina 103 opent, zal in korte zinnen duidelijk worden gemaakt wat er buiten onze grenzen gebeurt. Op deze overzichtspagina kunt u ervoor kiezen om over een bepaald nieuws gerelateerd onderwerp meer informatie in te winnen.

Teletekst nummers

Deze mogelijkheid biedt deze teletekstpagina u, door middel van een ander teletekstpaginanummer achter de korte zinnen te zetten. Zo kunt u makkelijk zien waar u terecht kunt voor meer informatie. De overzichtspagina van buitenlandsnieuws ziet er hetzelfde uit als die voor binnenlandsnieuws, en heeft dus ook het kopje ‘kort nieuws’, waaronder ook korte zinnen staan waarin de nieuwsgebeurtenis aan de orde komt. Hoewel het apart staat, wordt hier ook nieuws besproken, maar heeft het net even minder woorden nodig om uitgelegd te worden dan de daarboven staande onderwerpen. De pagina’s waar teletekstpagina 103 naar door verwijst, begint bij 125 t/m 142. Het is afhankelijk van de gebeurtenissen in de wereld hoeveel pagina’s het nieuws beslaat, want, zoals u waarschijnlijk wel zal begrijpen, gebeuren er niet iedere dag evenveel belangrijke nieuwsgebeurtenissen.

 

Teletekst actueel?

Teletekst is juist zo een goed medium omdat het continu wordt bijgehouden en daardoor de actualiteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit wordt ook weer duidelijk wanneer er wordt gekeken naar wat er nog meer te vinden is op NOS teletekst, bijvoorbeeld de verkeerssituatie. Onder deze categorie valt onder andere informatie over waar de files staan, waar wegbelemmeringen zijn, in Nederland, maar ook informatie over het verkeer in omliggende landen is te vinden op pagina 730. Naast de autowegen is er op teletekst ook informatie over de spoorwegen, de bussen, metro, tram, de vaart en natuurlijk over ons grote vliegveld Schiphol. Hiervan zijn de aankomst- en vertrektijden zijn te vinden op teletekstpagina 756. Wanneer u dus graag bij het nieuws in de buurt wilt zijn is dit de ideale manier om snel uw weg ernaartoe uit te zoeken!

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?