Teletekst 104 - Nieuws pagina 1
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Waarschijnlijk bent u op deze teletekstpagina terechtgekomen door eerst op teletekstpagina 102 het overzicht van het binnenlandse nieuws te hebben gelezen. Op deze pagina staat namelijk achter een inleidende zin waar die pagina overgaat, een paginanummer waar u heen kunt gaan wanneer u meer informatie over dat nieuwsonderwerp tot u wil krijgen. Pagina 104 is dus zo een pagina, maar niet zo maar een pagina: het is de eerste pagina die geheel in het teken staat van één nieuwsgebeurtenis die in Nederland heeft plaatsgevonden. Wanneer die nieuwsgebeurtenis meer ruimte nodig heeft dan een pagina, kiest NOS teletekst ervoor om meerdere pagina’s op 104 te zetten.

Navigeren op Teletekst

De bedoeling is dan dat u door bovenaan de pagina het icoontje met 1 pijltje gebruikt, u door kunt lezen op een volgende pagina. Soms is zelfs dat niet voldoende en gaat hetzelfde nieuwsonderwerp door op een volgend paginanummer. De nieuwsgebeurtenis die op pagina 104 staat, zal worden bestempeld als het belangrijkste nieuws op dat moment, waardoor het ook de opening zal zijn van bijvoorbeeld het achtuurjournaal wanneer de klok richting dat tijdstip gaat. Omdat teletekst altijd actueel is, zal pagina 104 dat, als vanzelfsprekend, ook zijn. 

Overizicht op NOS Teletekst

Teletekst beschikt over een breed scala van verscheidene categorieën van informatie. Daarbij kunt u, naast het nieuws, ook denken aan hoe de financiële markt ervoor staat. Zo kunt u op pagina 501 het overzicht zien wat teletekst hierover te bieden heeft. Teletekstpagina’s zoals ‘Indices en koersen’, ‘aandelenkoersen AEX en Midkap’, maar ook andere (beleggings)fondsen, en hoe de koers ervoor staat van een andere valuta, zou u kunnen bezoeken. Omdat de informatie op teletekst altijd duidelijk wordt opgeschreven, heeft de redactie ervoor gekozen om hier alleen maar echt de koersen neer te zetten, waardoor u snel en overzichtelijk kunt zien hoe uw aandelen ervoor staan. Bij teletekst bent u aan het juiste adres!

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?