Teletekst 105 - Nieuws pagina 2
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Teletekst 105 verschaft u informatie over een nieuwsgebeurtenis die in Nederland is gebeurd. Misschien bent u door de overzichtspagina 102 hier terechtgekomen. Hierop werden alle gebeurtenissen die nieuwswaardig zijn, aangestipt en achter ieder onderwerp werd het nummer van de pagina waar u heen kunt voor meer informatie, gegeven. 105 is dus zo een teletekstpagina. Gezien de lijn waar NOS teletekst voor heeft gekozen, binnenlandsnieuws begint op 104, is het nieuws op pagina 105 ook van groot belang.

Nieuws op Teletekst

Hier krijgt het onderwerp de ruimte om uitgelegd te worden, het onderwerp heeft namelijk op 105 een hele pagina voor deze nieuwsgebeurtenis, wat door teletekst door middel van het enkele pijltje kan worden uitgebreid naar maximaal 3 pagina’s. Door middel van de typische teletekststijl, wat inhoudt dat de zinnen kort en duidelijk zijn, wordt precies de juiste hoeveelheid informatie die u nodig heeft om op de hoogte te zijn van wat er speelt in uw land, gegeven. Omdat de NOS altijd actueel wil zijn –en dat ook is, zal ook deze pagina worden gewisseld zodra er weer iets nieuws gebeurd: het nieuws staat nooit stil.

Buitenlands nieuws

Wanneer u nu meer informatie zoekt over buitenlands nieuws, kunt u het beste eerst teruggaan naar teletekstpagina 104, om vervolgens weer te kijken waar het onderwerp wat u interesseert meer ruimte krijgt, hoogstwaarschijnlijk vanaf pagina 125.

Naast het nieuws, bezit teletekst een heel arsenaal aan andere categorieën die net zo actueel en duidelijk zijn als wat u van hoe het nieuws wordt gepresenteerd gewend bent. Hierbij kunt u denken aan hoe de aandelen ervoor staan, maar ook het weer, verkeer, sport, waarin voetbal in al zijn divisies wordt bijgehouden, van Champions League tot Jupiler League. Het actualiteitsaspect is bij een wedstrijd goed te zien, omdat de stand, maar ook gele- of rode kaarten en wissels worden bijgehouden. Dus lees het belangrijke nieuws in een notendop en vervolg daarna uw reis op teletekst met een kijkje naar hoe uw favoriete voetbalteam ervoor staat!  

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?