Teletekst 106 - Nieuws pagina 3
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Teletekst pagina 106 verschaft u een gehele pagina aan één nieuwsgebeurtenis, waardoor u voldoende informatie tot u kunt nemen over dit onderwerp en dus weer geheel op de hoogte kunt zijn binnen luttele seconden. Door de duidelijke titel die teletekst aan zijn pagina’s geeft, weet u snel waar die pagina overgaat. Misschien heeft u die titel al eerder gezien, namelijk op overzichtspagina 102 van NOS binnenlands nieuws en heeft u via die pagina gekozen om 106 op te zoeken en te openen.

Nederlands nieuws

Omdat deze pagina alleen nieuws over Nederland zelf beslaat, kunt u denken aan informatie over rechtszaken, nieuws over de Eerste- en Tweede Kamer, of aan iets anders dat binnen de grenzen van Nederland heeft plaatsgevonden en nieuwswaardig wordt geacht. Omdat NOS teletekst altijd actueel is, zal 106 ook af en toe wisselen: er is per slot van rekening niet heel veel ruimte, dus wanneer een ander nieuwsitem interessanter is, of meer up-to-date, zal dit item naar een opeenvolgende pagina verschuiven, of eraf worden gehaald. Het is daarom van belang wanneer u op de hoogte wil blijven, om geregeld de headlines van pagina 102 te lezen en zo misschien wel 106 te bezoeken.

Verschillende soorten nieuwspagina's

 

Naast de nieuwspagina’s die bij teletekst een groot gedeelte in beslag nemen, is er ook nog andere informatie te vinden. Hierbij kunt u ook alvast denken aan of u zich bijvoorbeeld die avond voor de buis gaat kluisteren. Vanaf pagina 200 kunt u zien wat er diezelfde dag ’s avonds op de televisie is, maar ook wat er morgen en overmorgen te zien is op NPO 1, 2 of 3. Naast deze informatie, kunt u ook nog kijken waar het programma overgaat of welke gasten er in een praatprogramma aan bod komen. Zo kunt u er misschien achter komen wat overdag het nieuws behelst, waar daar ’s avonds nog over wordt nagepraat.

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?