Teletekst 107 - Nieuws pagina 4
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NOS Teletekst staat voornamelijk bekend om de berichtgeving over het nieuws. Nu wordt er al snel een scheiding aangebracht tussen binnenlands nieuws, wat dus alleen over Nederland gaat, en buitenlands nieuws. Vanaf teletekstpagina 104 t/m 122 kunt u informatie vinden over nieuwsgebeurtenissen binnen Nederland. Teletekst maakt ook nog een onderscheid tussen nieuws wat niet in een paar zinnen wordt uitgelegd en dus een hele pagina nodig heeft, of nieuws wat wel makkelijk kan worden uitgelegd in een paar woorden. 107 is zo een pagina die de hele pagina aan één nieuwsgebeurtenis wijdt.

 

Hierdoor krijgt u genoeg informatie over dat ene onderwerp. Wanneer u nu ook ander nieuws vanaf onze bodem zou willen weten, kunt u voor een overzicht kijken op teletekstpagina 102. Daar kunt u dan ook gemakkelijk, na een korte zin die het onderwerp introduceert, het paginanummer vinden waar u meer informatie kunt vinden over dat onderwerp. Door de kenmerkende duidelijke schrijfstijl van teletekst, zult u moeiteloos door ook deze nieuwsgebeurtenissen heen lezen.

Omdat teletekst altijd actueel is, zou het zo kunnen zijn wat een half uur terug nog als nieuws op 107 stond, dat na een half uur is gewijzigd.

Dit laat zien dat het een up-to-date medium is. Wanneer u het dan nog per se wil lezen, kunt u weer kijken op pagina 102 of het misschien een ander paginanummer heeft gekregen, omdat NOS teletekst wel een hiërarchie in nieuwsbulletins bijhoudt: wat eerder aan de beurt is, heeft prioriteit. Van de andere kant zou het dan zomaar kunnen dat u veel meer kennis tot u neemt dat als eerste instantie de bedoeling is. Maar juist daardoor zult u van alles op de hoogte zijn.

 

Naast dat het teletekst zijn enige in zijn soort is in de manier waarop het nieuws tot ons brengt, valt het medium ook nog op door de overzichtelijke sportpagina’s en dan met name de voetbalpagina. Wanneer een wedstrijd begonnen is kunt u altijd de actuele stand vinden op teletekst pagina 818.

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?