Teletekst 108 - Nieuws pagina 5
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Teletekstpagina 108 kenmerkt zich een gehele pagina maar een bepaald nieuwsonderwerp centraal te stellen. Dit onderwerp is nieuws wat zich afspeelt op Nederlandse bodem, omdat NOS teletekst binnenlands nieuws, dus nieuws over bijvoorbeeld onze regering, Nederlandse bedrijven, ons Openbaar Ministerie, de eerste pagina’s, beginnend bij 104, laat beslaan. Wanneer een onderwerp nou niet genoeg heeft aan de relatief kleine pagina die 108 is, is er de mogelijkheid om, door middel van de enkele pijlen boven aan de teletekstpagina, deze nieuwsgebeurtenis extra ruimte te geven. Dit wordt meestal aangeven door meerdere puntjes achter elkaar aan het einde van de eerste pagina.

Teletekst 102

Waarschijnlijk bent u hier terechtgekomen via teletekstpagina 102. Hierop worden namelijk de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van Nederland beknopt weergegeven. Wanneer u er dan meer over wil weten, kunt u het paginanummer wat erachter staat, invoeren en dan krijgt u dus meer informatie. Deze informatie zal nog steeds voorzien zijn van een heldere stijl, met korte zinnen, waardoor je door door die tekst te scrollen zo op de hoogte bent van het belangrijkste nieuws.

 

 

NOS Teletekst

NOS teletekst geeft naast dit nieuws over Nederland ook nog nieuws over het buitenland weer. Dit nieuws heeft, net als het binnenlands nieuws, ook een overzichtspagina, waardoor u zelf kunt kiezen of u überhaupt meer informatie over een nieuwsonderwerp zou willen- en zo ja, van welke. Deze pagina is te vinden op 104. De pagina’s waar u naar doorverwezen zou kunnen worden, starten bij 125. Maar wanneer u nu geen zin heeft in deze scheiding tussen binnen- en buitenland, kunt u ook kijken op pagina 100, de startpagina, en op pagina 101. Hierop wordt eerst door middel van verschillende pagina’s op een paginanummer het belangrijkste nieuws verteld. Soms gebeurt er nu eenmaal meer in het buitenland dan in Nederland, of andersom. Maar een ding is zeker: NOS teletekst brengt je als een van de eerste op de hoogte van die gebeurtenissen, waardoor u niets meer hoeft te missen. 

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?