Teletekst 121 - Kort binnenlands nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Teletekst pagina 121 is de eerste pagina die kort binnenlands nieuws naar buiten brengt. Hiermee wordt bedoeld dat de informatie die op deze pagina staat geen hele pagina beslaat, maar meestal ongeveer de helft, waardoor meerdere nieuwsgebeurtenissen op een paginanummer terecht kunnen komen. Omdat de ruimte op teletekst beperkt is, betekent dit absoluut niet dat het daarom om onbelangrijk nieuws gaat. Het is meestal gewoon een onderwerp wat voldoende besproken kan worden binnen het aantal woorden wat er voor zo een pagina staat. Door de bondige desalniettemin duidelijke stijl van teletekst, zullen de nieuwsgebeurtenissen op pagina 121 u van voldoende informatie voorzien, zodat u ook van dit nieuwsitem alles af weet. Ook zal 121 u, evenals al andere informatie op teletekst, voorzien van aan de orde zijnd nieuws.

Actualiteit en Teletekst

Helaas is teletekst wel een medium wat, door het actualiteitsaspect, altijd het laatste nieuws als eerste wil brengen. Hierdoor kan het zijn dat kort nieuws op pagina 121 snel ruimte moet maken voor ander kort nieuws. Hiervoor kan worden uitgeweken naar 122, maar wanneer daar ook al de ruimte van die pagina optimaal wordt gebruikt, kan het zijn dat nieuws dan niet meer zo belangrijk lijkt en eraf wordt gehaald. Wanneer u een bepaald nieuwsonderwerp dus interessant vindt, is het van cruciaal belang dat u het goed leest en opslaat: er is geen mogelijkheid om het opnieuw te lezen.

Mogelijkheden van NOS Teletekst

Afgezien van het hierboven gegeven feit, heeft het altijd actueel willen zijn meer voordelen dan nadelen, helemaal wanneer men kijkt naar de andere mogelijkheden van teletekst. Zo wordt men ook op de hoogte gehouden van bijvoorbeeld het weer en verkeer. Er zijn kaarten van Nederland te zien op pagina 702, met op bepaalde plaatsen de minimum en maximum temperatuur aangegeven en daarnaast heel beknopt wat de voorspelling van het weer is. Wanneer men meer tekst zou willen, is op pagina 703 de voorspelling uitgebreider te lezen. Zo kunt u, naast wetend wat er in Nederland aan de orde is, ook op de hoogte worden gesteld of een paraplu wel of geen vereiste is voor dat moment. 

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?