Teletekst 122 - Kort binnenlands nieuws 2
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Op NOS teletekst kunt terecht voor het binnenlandse- en buitenlandse nieuws. Wanneer uw interesse uitgaat naar binnenlands nieuws, wat dus alleen nieuws over Nederland behelst, kunt u uw teletekstreis beginnen op pagina 102. Op deze pagina wordt u een korte weergave gegeven van al het binnenlandse nieuws van dat moment. Onderaan deze pagina staat dan onder het kopje ‘kort nieuws’, waar u dus terechtkunt voor nieuws wat geen hele pagina qua ruimte nodig heeft, maar daardoor niet minder belangrijk is. Omdat de ruimte op teletekst gelimiteerd is, wat zich uit in de bondige stijl van teletekst, probeert teletekst zo veel mogelijk in zo min mogelijk woorden te vertellen.

Gebruik van Teletekstpagina's

Wanneer dat dus op een halve pagina kan in plaats van een hele, wordt dat dus alleen maar positief gezien. Zoals het ook werkt bij andere teletekstpagina’s, staat achter de korte weergave waarin de nieuwsgebeurtenissen worden geïntroduceerd, een paginanummer, waardoor u kunt kiezen over welk onderwerp u meer informatie zou willen lezen. Zo is dat ook voor kort nieuws. 122 is dan zo een pagina waar u op terecht kunt komen. Het nieuws zal op deze pagina, net zoals op de andere pagina’s, altijd duidelijk aan u worden voorgelegd en omdat het nieuws continu wordt bijgehouden, zal het ook altijd actueel zijn.

Nieuws en sport

 

NOS teletekst bevat nevens het nieuws, ook informatie over sport. Hierbij kunt u, naast de meest populaire teletekstpagina’s over voetbal, ook denken aan informatie over ieder andere sport: van atletiek tot snooker, van badminton tot motorcross. Door op de overzichtspagina te kijken van iedere sport op teletekst 600, kunt u kijken over welke competitie u meer informatie zou willen hebben en daar dan heen kunt gaan. Wanneer het u niet zo zeer gaat om de precieze standen, is pagina 601 precies wat u zoekt. Hierop vindt u een korte weergave van alle hoofdpunten, waarop u bijvoorbeeld ook kunt vinden wie er geblesseerd is, in welke sport dan ook, of wie er gaat stoppen met zijn sport, of wie er is aangekocht of weggaat bij welk team. Teletekst biedt dus voor ieder wat wils! 

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?