Teletekst 125 - Nieuws pagina 6
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Teletekstpagina 125 is dé pagina waarop het buitenlandse nieuws voor het eerst een hele pagina beslaat. Dit betekent dus dat dit nieuws als heel belangrijk wordt gezien. U bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen via teletekstpagina 103. Hier krijgt u een geheel overzicht van wat er buiten Nederland als belangrijkste nieuwsgebeurtenissen aan de orde zijn. Achter een korte zin waarin het nieuws wordt belicht, kunt u dan voor meer uitleg naar een andere teletekstpagina waarvan het nummer achter die korte zin staat. Teletekstpagina 125 is dan de eerste pagina waar u naar door kunt worden verwezen. Dit is dus nieuws wat in de hiërarchie als meest belangrijk wordt gezien.

Teletekst 104

U kunt het vergelijken met pagina 104 van het binnenlands nieuws: de eerste pagina waar het nieuws wordt toegelicht, maar dan op 125 van over de hele wereld. Omdat teletekst zo een typische, bondige, desalniettemin duidelijk stijl heeft, kunt u snel met iedereen meepraten over de nieuwsgebeurtenissen van die dag en hoeft u niet achter te blijven. Daarbij is dit medium gratis en voor iedereen toegankelijk!

Informatie op Teletekst

 

Hoewel NOS teletekst bekend staat om zijn weergaloze nieuwsafdeling, blinkt het ook uit door de diversiteit van onderwerpen waar u informatie over kunt vinden. Zo kunt u denken aan hoe de financiële markt ervoor staat, compleet door het overzicht van de aandelen en wisselkoersen, maar ook wat er gebeurt in iedere sport wordt breed uitgemeten, met zelfs een apart katern voor voetbal, te vinden vanaf 800. Of wat denkt u van een avond voor de televisie ontspannen, of op de radio zou willen beluisteren. Teletekst beschikt over een heel scala van programmeringen. Maar daarvoor zult u eerst thuis moeten komen en ook daarover staat alle informatie op teletekst vanaf 700: of u nu met de auto komt, of vanaf Schiphol, alle files, wegbelemmeringen, vertrek- en aankomsttijden hebben allemaal een plek gekregen op dit medium, op dezelfde duidelijke en overzichtelijke manier zoals u van teletekst gewend bent. Zie de voordelen in van de simplistische stijl van teletekst en haal er uw voordeel uit! 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?