Teletekst 128 - Nieuws pagina 9
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Op nummer Teletekst 128 van de Nederlandse Omroep Stichting, de NOS, staat elke dag een ander nieuwsbericht dat ook nog eens per uur kan veranderen. Op de pagina’s die beginnen vanaf Teletekst 120 staat altijd een buitenlands nieuwsbericht. Deze nieuwsberichten zijn altijd ‘nieuw’, dat betekent dat al het nieuws dat op deze teletekst 128 pagina vertoont wordt actueel is! Het is een erg fijne manier om nieuws tot je te nemen door de felle kleuren geel en groen die op de teletekst-pagina’s te zien zijn!

Zo’n nieuwsbericht kan bijvoorbeeld gaan over een oorlog die ergens op de wereld woed of over verschrikkelijke gebeurtenissen elders. Nederlandse nieuwsberichten staan hier niet, die zijn te vinden via de overzichtspagina van de NOS Teletekst. Ook kort binnenlands- en buitenlands nieuws staat op andere pagina’s, u kunt deze pagina’s bereiken door op de overzichtspagina te klikken welke is te vinden op Teletekst 101. Achter elk nieuwsitem staat een nummer, welke gekoppeld is aan de bijbehorende pagina. Dit kan zijn:

  • Kort binnenlands nieuws
  • Kort buitenlands nieuws
  • Een binnenland nieuwsbericht
  • Of een buitenlands nieuwsbericht.

 

Wat is NOS Teletekst?

Teletekst is uitermate informatief en gebruiksvriendelijke om nieuwsfeiten op je te nemen, zoals teletekst 128 dus is! Dit komt door de zwarte achtergrondkleur met de felle kleuren waarin de teksten zijn geschreven. Nieuws via internet wordt het allermeest bekeken, maar ook teletekst gaat erg goed! Dit komt onder andere door de bereikbaarheid van Teletekst op internet. Zo ook Teletekst 128, welke vaak wordt bezocht om een nieuwsbericht te lezen. Hoe dan ook, teletekst zal altijd populair blijven, helemaal onder de wat oudere generatie! Dus ook

 

Teletekst 128 zal altijd bekeken worden door veel bezoekers van teletekst!

Dit komt doordat de nieuwe generatie voornamelijk nieuws, tussenstanden, voetbalprogramma niet meer bekijkt via Teletekst, maar via applicaties op iPads, iPhones of andere tablets en smartphones. Deze applicaties zijn erg goed, maar wij denken dat Teletekst nooit van de televisie of internet zal verdwijnen. Het is nou eenmaal een goed alternatief voor de verschillende apps waar de huidige generatie gebruik van maakt!

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?