Teletekst 129 - Nieuws pagina 10
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Net zoals de pagina’s hiervoor is Teletekst 129 een zelfde soort type page van NOS Teletekst, het is namelijk ook een pagina waar een nieuwsbericht op vertoont wordt. Zoals alle nieuwspagina’s van Teletekst is ook deze page belangrijk aangezien het altijd actueel nieuws biedt. Het onderwerp is sterk verschillend maar hangt sterk af van alle gebeurtenissen op de wereld. Niet in Nederland nee, want de pagina’s 120 tot en met 130 zijn nieuwsberichten die zich elders op de wereld afspelen. Dit kunnen nieuwsberichten zijn vanuit Afrika, Amerika of Azie bijvoorbeeld.

Nederlands nieuws op Teletekst

Nederlands nieuws komt hier niet voor aangezien daar een eigen afdeling voor is. Het nieuws van ‘Hollandse bodem’ laat teletekst weergeven op pagina 101 tot en met 119, niet op Teletekst 129. Niet alle pagina’s zijn op NOS Teletekst zijn echter voorzien van een nieuwsbericht omdat de publieke omroep, waar NOS Teletekst een onderdeel van is, actueel en recent nieuws wilt tonen. Zo besluiten ze nieuwsberichten die verouderd zijn offline te halen en als er niet genoeg actualiteiten zijn om over te schrijven besluit de publieke omroep de pagina’s op zwart te zetten. Het kan zijn dat er een aantal uur of minuten later wel een artikel op gezet is omdat er dan iets is gebeurd dat interessant genoeg is om over te schrijven. Het kan gebeuren dat Teletekst 129 eerder zwart is aangezien het een wat 'hoger' nummer is.

 

Voetbal op Teletekst

Wat altijd interessant is om over te schrijven zijn de voetbal nieuwsfeiten. Het komt natuurlijk dagelijks voor dat er over een bepaalde gebeurtenis binnen de voetbalwereld geschreven kan worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er op dinsdag en woensdag Champions League gespeeld is en op donderdag Europa Cup voetbal is. De vrijdag, zaterdag en zondag erna kan er Eredivisie gespeeld worden waarvan het programma, tussenstand en uitslagen terug te zijn op Teletekst 818. Dit is dan ook de drukst bezochte teletekst pagina van de Nederlandse Omroep Stichting, naast teletekst 819. U raad het al, dit heeft ook met voetbal te maken, op deze pagina staat de stand van de Nederlandse Eredivisie vermeld.

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?