Teletekst 130 - Nieuws pagina 11
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Eén van de laatste pagina’s van Teletekst met buitenlands nieuws i de pagina Teletekst 130. Dit is de eerste pagina die bij de 130 begint, welke eindigt bij 134. Op deze rij pagina’s staan allerlei buitenlandse nieuwsberichten die zeer recent geschreven zijn. Of het kan ook zo zijn dat deze pagina’s zwart zijn omdat er simpelweg niet voldoende nieuws items zijn om over te schrijven op NOS Teletekst. Als dit het geval is zullen inderdaad de pagina’s met de hoogste nummers als eerst op ‘zwart’ gaan. Als dit het geval is kunt het beste een aantal uren later nog eens kijken over een artikel op staat. Nog beter is natuurlijk om naar deze pagina te gaan via het overzicht van NOS teletekst. Mocht er geen artikel staan, dan staat de pagina ook niet in het overzicht.

 

Teletekst overzicht

De teletekst pagina waar al het nieuws vermeld wordt in headlines is de Teletekstpagina 101. Hierop staan alle titels van de nieuwsberichten uit Nederland en het Buitenland. Ook staat er weergegeven waar de korte nieuwsberichten geschreven zijn. Dit zijn gebruiksvriendelijke nieuwsberichten die in het kort geschreven staan, vaak een, twee of drie per pagina. Het kan zijn dat er over deze  items niet voldoende informatie is maar dat ze zeker wel de moeite zijn om erover te schrijven. Dit is bij Teletekst 130 niet het geval. Dit zijn altijd belangrijke nieuwsberichten welke de gehele Teletekst pagina zullen vullen.

Hoe actueel is Teletekst?

Er wordt vaak aan getwijfeld maar het nieuws op Teletekst 130 en de overige nieuwspagina’s is altijd erg actueel. Dit komt omdat deze informatie voorziening snel werkt en gekoppeld is aan de nieuws database van de Nederlandse Omroep Stichting, de NOS. Teletekst en het nieuws van de NOS zijn dus aan elkaar gekoppeld waardoor op Teletekst altijd actuele nieuwsberichten staan. Dit is ook een belangrijke reden waarom Teletekst nog bestaat!

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?