Teletekst 131 - Nieuws pagina 12
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Welkom op teletekst pagina 131! Waarschijnlijk bent u hier terechtgekomen doordat u op pagina 103 van teletekst een nieuwsgebeurtenis zag staan waar u meer informatie over wilde lezen. Op 103 wordt namelijk van al het nieuws wat buiten Nederland gebeurt een korte weergave gegeven, zodat u snel ziet wat er is gebeurd en zo ook een keuze kunt maken waar u meer over wil weten. Pagina 131 is dan dus zo een pagina waar u voor zou kunnen hebben gekozen.

Nieuws in het buitenland

Omdat deze pagina dus alleen over een nieuwsgebeurtenis gaat die in het buitenland heeft plaatsgevonden, kunt u denken aan uiteenlopende zaken die hier besproken kunnen worden: van uitslagen van de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten van Amerika, tot een frauduleuze burgemeester in Frankrijk en van een levensgevaarlijke haai rond de kust van Australië tot informatie over een griepepidemie. 131 is een pagina waar teletekst heeft besloten om de gehele pagina aan één nieuwsonderwerp te wijden, waardoor u ervan verzekerd bent dat u, na het lezen van deze pagina, voldoende informatie hebt opgenomen om weer over te gaan tot de orde van de dag. De ‘typische’ teletekststijl, waarmee wordt bedoeld dat de stukken bondig, doch duidelijk zijn, samen met de altijd bijgehouden pagina’s, waardoor het nieuws altijd actueel is, dragen hier ook aan bij.

Overig nieuws

Wanneer u even wil ontsnappen aan al het serieuze nieuws, zou u kunnen kijken op pagina 400. Hier wordt naast opmerkelijk nieuws, waar u kunt denken aan nieuwsfeiten die niet per se als belangrijk worden beschouwd, maar toch leuk zijn om te weten, zoals welke fout een domme autodief heeft begaan, waardoor het niet lukte om de auto te stelen, dat de oudste mens ter wereld jarig is, enzovoorts. Hiernaast kunt u op de overzichtspagina 400 ook terecht voor showbizznieuwtjes, welke films net in première zijn gegaan, welke popconcerten of –festivals wanneer zijn, of waar u heen kunt gaan om er op uit te gaan. Hier staat informatie over bepaalde beurzen, waar een wandel- en fietstocht is, of waar een ander speciaal optreden is. Absoluut de moeite waard om ook eens te bezoeken dus!  

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?