Teletekst 132 - Nieuws pagina 13
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Teletekstpagina 132 is een pagina die onder de categorie ‘nieuws’ valt op NOS teletekst, direct ook de eerste categorie die op teletekst wordt gegeven. Wanneer men niet direct in het wilde weg naar nieuws wil zoeken op de pagina’s van teletekst, zijn de overzichtspagina’s 102 en 103 een aanrader. Hier wordt van iedere nieuwsgebeurtenis in een korte zin samengevat wat er is gebeurd, waarachter dan een ander teletekstpaginanummer staat waar u heen zou kunnen gaan om meer informatie te lezen over die gebeurtenis.

Nieuws overzichtpagina's

Misschien vraagt u zich af waarom er twee overzichtsnieuwspagina’s zijn. De reden daarvoor is dat teletekst binnenlands en buitenlands nieuws heeft gescheiden. 132 is zo een pagina waar u op uit kunt komen om meer informatie te lezen over een onderwerp wat niet binnen de Nederlandse grenzen is gebeurd. Omdat er natuurlijk niet alleen maar interessante gebeurtenissen plaatsvinden in Nederland, maar ook over de rest van de wereld, zijn deze pagina’s even belangrijk en kunnen gaan over uiteenlopende zaken uit uiteenlopende landen. Het kan soms voorkomen dat het nieuwsbericht wat u een kwartier geleden nog op 132 heeft gelezen, weg is en dat daarvoor in de plaats er nu ander nieuws staat. Dit komt omdat het nieuws nooit stilstaat, helemaal het nieuws wat uit iedere windstreek van de wereld afkomstig kan zijn. Daardoor verschuift teletekst soms gebeurtenissen naar een andere pagina.

 

Zwarte pagina

Een enkele keer is er geen nieuws meer te vertellen op deze pagina, waardoor de pagina dan zwart is. Dat is dan geen fout, het is alleen een teken dat kennelijk veel landen een rustige dag hebben.

Wanneer u genoeg heeft van het nieuws, zijn er nog voldoende andere categorieën waar u nog informatie tot u kunt nemen op teletekst. Zo kunt u denken aan een overzicht van hoe de financiële markt ervoor staat, ook buiten Nederland, de wisselkoersen en misschien krijgt u van al dat buitenlandse nieuws wel zin om eens op vakantie te gaan. Zelfs daarvoor bent u bij teletekst aan het juiste adres: het weer, maar ook verkeer, met informatie over de autowegen, maar ook over de treinen en aankomst- of vertrektijden van Schiphol, kunt u vinden op teletekst. Zo zou u zo na het lezen van het nieuws over het buitenland, er zelf heen kunnen gaan!

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?