Teletekst 136 - Kort buitenlands nieuws
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Wie korte buitenlandse nieuwsberichten wilt lezen kan goed gebruik maken van NOS Teletekst. De Nederlandse Omroep Stichting biedt dankzij dit medium een zeer goede informatiebron die voor heel veel doeleinden gebruikt kan worden. Nieuws vormt hierbij naast voetbal het belangrijkste doeleinde. Zowel Nederlands als Buitenlands nieuws wordt via NOS Teletekst weergegeven. Op Teletekst 136 staan korte nieuwsberichten van recente gebeurtenissen uit landen over de hele wereld. Deze nieuwsberichten bevatten vaak informatie over onderwerpen waarmee geen hele pagina vol geschreven kan worden.

Nieuwspagina’s

Teletekst staat erom bekend een goede nieuwsvoorziening te zijn waar ook veel gebruik gemaakt van wordt door de bezoekers van Teletekst. De pagina waar de meeste mensen nieuws gaan bekijken is Teletekst 101. Op deze pagina staan de headlines van algemene nieuwsberichten vanuit het binnen- en buitenland. Vanaf hier kan de gebruiker van Teletekst in 1 keer doorklikken naar de juiste pagina, mits de gebruiker gebruikt maakt van Teletekst op internet. Via de afstandsbediening van de televisie kan een televisie gebruiker de juiste cijfercombinatie invullen om op de geschikte teletekstpagina te komen.

 

Soorten nieuws op teletekst

Op teletekst zijn een vijftal verschillende nieuwspagina’s namelijk:

Sportnieuws

Algemeen nieuws

Kort nieuws binnenland

Kort nieuws vanuit het buitenland

Financieel nieuws

 

Daarnaast heeft NOS Teletekst ook nog een aparte pagina met voetbalnieuws. Dit voetbalnieuws is te lezen via Teletekt 801. Deze pagina van teletekst is één van de meest belangrijkste pagina’s. Dankzij de voetbal afdeling heeft NOS Teletekst nog bestaansrecht. Hier wordt zoveel meer op gezocht dan op de andere pagina’s van teletekst. De reden hiervoor is dat de voetbalpagina’s erg overzichtelijk zijn en veel mensen van de oudere generatie nog heel veel gebruik maken van Teletekst. Naast alle applicaties op smartphones en tablets is het voor Teletekst belangrijk zich op een goede wijze te concurreren, dit kan via de overzichtelijke pagina’s! De donkere achterkant staat in goed contrast met de gele of groene letters die op de pagina’s worden gebruikt.

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?