Teletekst 201 - TV Gids
2.75 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (8 Votes)

Op Teletekst 201 is een volledig overzicht te vinden van de programma’s die vandaag te zien zijn op de zender NPO 1. Het is dus de TV Gids waar veel mensen gebruik van maken. Door de zwarte achtergrond van de pagina's van NOS Teletekst en het gebruik van gele en groene letters ontstaat er een goed overzicht waardoor pagina's zoals Teletekst 201 goed leesbaar zijn.

 

Inhoud van teletekst 201

Teletekst 201 geeft de programmering weer van vandaag (24 uur lang). Je kunt precies zien wanneer elk programma begint en hoe laat het is afgelopen. Achter de programmanaam kun je zien welke omroep dat programma uitzendt. Soms wordt er ook wat extra uitleg gegeven bij een programma, bijvoorbeeld bij het nieuws kan het zijn dat erbij staat wanneer er een nieuw bulletin komt en wanneer het nieuws herhaald wordt. Achter sommige programma’s staat het nummer van een NOS teletekst pagina. Je kunt naar deze teletekst pagina navigeren en daar is meer informatie te lezen over het desbetreffende programma. Handig als je niet (precies) weet waar een programma over gaat. Lijkt het je wat dan kun je er voor kiezen om het te kijken, vind je het niets, dan weet je dat al van tevoren.

Meer teletekst pagina’s met programmering

Naast teletekst 201 zijn er nog meer teletekst pagina’s met overzichten van wanneer welk programma te zien is op een bepaalde zender waar je misschien ook geïnteresseerd in zou kunnen zijn. Door vanaf teletekst 201 te navigeren naar de pagina ‘index tv’ kom je bij een overzicht van wat er te zien is op tv, teletekst 201. Bovenaan deze pagina kun je navigeren naar verschillende teletekst pagina’s waarop je een overzicht te zien krijgt van wat er op NPO 1, NPO 2 of NPO 3 te zien is. Je kunt dan ook nog kiezen voor vandaag, morgen of overmorgen. Deze teletekst painga’s met programmering zijn op dezelfde manier opgebouwd als teletekst 201 die betrekking heeft op NPO 1 vandaag. Op de pagina ‘index tv’, ofwel teletekst 201 staan ook nog een aantal programmasoorten genoemd, bijvoorbeeld serie, wanneer je daar naartoe navigeert kom je op een teletekst pagina waar verschillende series staan genoemd die een dezer dagen worden uitgezonden op NPO 1, 2 of 3. Zo kun je dus gericht naar een programmasoort zoeken.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?