Teletekst 225 - Journaal
3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

Teletekst 225 geeft een volledig overzicht van de onderwerpen (onder voorbehoud) die behandeld zullen worden in het NOS Journaal. Het handige van deze teletekst pagina is dat je precies kunt zien wat er behandeld wordt in het NOS Journaal, zonder dat je de hele uitzending hoeft te kijken. Je weet dus wel de onderwerpen van het nieuws, maar je hoeft het niet te kijken en dat scheelt tijd. Mochten de onderwerpen je niet interesseren kun je er voor kiezen om het journaal niet te volgen. Lijken de onderwerpen je wel interessant kun je de uitzending natuurlijk gewoon bekijken. Het nieuws staat uiteraard ook op Teletekst 101 vermeld, de nieuws pagina van NOS Teletekst.

Inhoud van teletekst 225

Op teletekst 225 staat precies hoe laat het journaal wordt uitgezonden, hoe lang het duurt, of het herhaald wordt of niet en op welke zender je het kunt bekijken (over het algemeen wordt het journaal uitgezonden vanaf NPO 1 of NPO 2). Het kan ook gebeuren dat het journaal, deels gelijktijdig, wordt uitgezonden vanaf verschillende zenders, dit staat dan ook vermeld op teletekst 225. Verder zie je, zoals hierboven ook verteld, precies welke onderwerpen er aan bod zullen komen in de uitzending. De onderwerpen worden alleen even kort genoemd, er wordt verder geen tekst en uitleg bij gegeven, dat gebeurt in de uitzending. Een vast onderdeel van het nieuws is het weer.

Volgende uitzending en sportjournaal

Onderaan teletekst 225 kun je vinden wanneer het volgende NOS Journaal zal starten en vanaf welke zender het journaal wordt uitgezonden, wat ook handig om te weten is. Als er een sportjournaal plaatsvindt vandaag wordt dat vaak ook aangegeven. Er staat dan ook bij hoe laat dat ongeveer begint. Achter de vermelding van het sportjournaal staat dan weer het nummer van de teletekst die meer informatie geeft over de inhoud van het sportjournaal en wat daarin zoal behandeld zal worden.

 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?