Teletekst 720 - Waterstanden
3.6153846153846 1 1 1 1 1 Rating 3.62 (13 Votes)

Op teletekst 720 vind je alle informatie omtrent de waterstanden in de rivieren en op verschillende plaatsen in Nederland langs de kust. Ook is er informatie te vinden over de waterstanden buiten Nederland, bijvoorbeeld over de waterstanden op plaatsen langs de rivieren in Duitsland en België. Teletekst 703 is handig voor mensen wiens beroep met de rivieren en waterstanden te maken heeft, zoals schippers of sluisbeheerders, maar natuurlijk ook voor iedereen die gewoon geïnteresseerd is in de waterstanden. Dankzij teletekst 720 kom je niet voor verassingen te staan voor wat betreft de waterstanden en ben jij bij hoogwater of een dreigende overstroming de eerste die het weet.

 

Inhoud van teletekst 720

Je vindt op teletekst 720 heel wat informatie over de waterstanden. Ten eerste kun je er de waterstanden op verschillende plaatsen langs de Nederlandse rivieren vinden. Ten tweede vind je er de getijvoorspellingen, waarin je precies kunt zien op welk tijdstip de hoog- en laagwaterstanden verwacht worden. De getijvoorspellingen gaan tot vier dagen vooruit en zijn te bekijken voor verschillende plaatsen langs de kust in Nederland.

Na de getijvoorspellingen volgen de waterstanden, per rivier, voor binnen- en buitenland. Ook de afvoer in kubieke meter per seconde is te zien voor de rivieren de Rijn en de Maas op twee verschillende plaatsen. Verder is er nog een verwachting weergegeven van de waterhoogten om 6:00 op een aantal plaatsen in binnen- en buitenland voor de komende vier dagen. Als laatste vind je er het laatste nieuws over de minst gepeilde diepten en informatie over de doorvaarthoogten.

Behalve bij de getijvoorspellingen is bij alle informatie te zien wanneer deze voor het laatst geüpdatet is. De bron voor de waterstanden op deze teletekst pagina is www.rijkswaterstaat.nl en de bron voor de informatie over de vaarwegen is www.vaarweginformatie.nl.

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?