Teletekst 850 - Schaatsen
1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (20 Votes)
Voetbal op TV

Er is veel voetbal op Tv. Van samenvattingen tot live wedstrijden en van voorbeschouwingen tot praatprogramma’s over 'de belangrijkste bijzaak in het leven'. Miljoenen mensen in Nederland kijken naar dit soort programma’s. Het populairste programma over voetbal is NOS Studio Sport op zondagavond. Om 19:00 uur kijken wekelijks miljoenen mensen, vaak met het bord op schoot, naar de samenvattingen van zondagmiddag. 

 

Praatprogramma’s

Over voetbal kan eindeloos worden gesproken. Er zijn veel discussieprogramma’s en hier wordt goed naar gekeken. Bij de publieke omroep kun je kijken naar Studio Voetbal. Dit programma wordt vrijwel iedere zondagavond uitgezonden. Er zijn diverse bekende analisten uit de voetbalwereld te gast die de Eredivisie analyseren of het Nederlands Elftal. In deze programma’s komen vooral de topclubs aan bod. Niet onlogisch, want Ajax, PSV en Feyenoord hebben in Nederland veruit de meeste fans.


Op de commerciële zenders zijn ook diverse praatprogramma’s over het voetbal. Denk aan Voetbal Inside op RTL7. In dit programma wordt minder serieus over voetbal gesproken dan Studio Voetbal, met veel grappen en grollen, maar desondanks is het een opiniërend programma. De mening van analist Johan Derksen wordt door veel kijkers serieus genomen. Niet verwonderlijk, want Derksen is ondanks zijn 'pensioen' nog altijd goed geïnformeerd. Er zijn hiernaast nog diverse andere programma’s zoals de Tafel van Kees op FoxSports en liefhebbers van de Belgische competitie kunnen naar ExtraTime kijken op Canvas.

 

Teletekst

Op de Tv kun je ook Teletekst raadplegen voor het laatste voetbalnieuws of tussenstanden. NOS Teletekst 818 is de populairste pagina waar veel mensen naar kijken. Tijdens wedstrijden is het handig als je 818 kunt bekijken. Je ziet direct wie er gescoord heeft. Het ziet er misschien oubollig uit en je kunt geen foto’s of video’s bekijken, wat allemaal wel via het internet kan op veel sites, maar 818 is een autoriteit en dat zal voorlopig wel zo blijven. 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?