Teletekst 850 - Schaatsen
1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (20 Votes)
818 en 819 is voetbal

Teletekst is niet weg te denken. De techniek en de vormgeving dateert van de vorige eeuw, maar dankzij de eenvoud is Teletekst een veel gebruikt medium. Een pagina als 818 wordt op zondag , als er Eredivisie wedstrijden zijn, vele tienduizenden keren bekeken. Dat geeft aan dat Teletekst nog niet volledig op zijn retour is.

 

Teletekst in de toekomst

Het internet is een belangrijke concurrent van Teletekst. Dit heeft er wel voor gezorgd dat het gebruik van Teletekst is afgenomen. In sommige landen is er zelfs besloten om te stoppen met Teletekst. De Belgische publieke omroep bijvoorbeeld maakte begin 2016 wereldkundig dat ze in fases zullen stoppen met Teletekst. In 2010 maakten zo’n 575.000 mensen gebruik van de dienst. In 2014 waren dat er nog zo’n 123.000. Wel blijft de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) televisieprogramma’s ondertitelen. In een eerder stadium besloot zender VTM, een Belgische commerciële zender, te stoppen met Teletekst. In Engeland was de BBC eerder al gestopt. Naar verwachting zal het gebruik van Teletekst in Nederland ook afnemen. Dit komt mede omdat veel jongeren het medium links laten liggen, maar ondanks de concurrentie van het internet zijn er in Nederland nog altijd honderdduizenden mensen die Teletekst gebruiken.

 

Voetbal en Teletekst

Veel supporters denken als het om Teletekst gaat vrijwel direct aan het voetbal. 818, 819 en 801 zijn de favoriete pagina’s van de meeste voetballiefhebbers als het om Teletekst gaat. We hebben het dan voor de duidelijkheid over de paginanummers van NOS Teletekst. Op deze pagina’s kun je de tussenstanden bekijken, de stand van de competitie en op 801 vind je alle headlines. Denk hierbij aan transfernieuws of ander belangrijk gerelateerd voetbalnieuws.  

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?