Teletekst 850 - Schaatsen
2.4285714285714 1 1 1 1 1 Rating 2.43 (42 Votes)

Teletekst 603 dient als toelichting bij de nieuwsitems op NOS teletekst 601. Deze laatst genoemde pagina staat volledig in het teken van sportnieuws in binnen- en buitenland. Sommige items over specifieke sporten als voetbal, staan zowel op teletekst 601 als op teletekst 801. In veel gevallen zal teletekst 601 verwijzen naar een pagina boven de 800 bij voetbalnieuws. Zoals ook bij het algemene nieuws op teletekst gebeurd, worden nieuwe items toegevoegd vanaf teletekst 603, 604, enzovoorts. Op deze pagina’s vind je een uitgebreidere beschrijving van het nieuwsitem. Omdat bij bijvoorbeeld voetbal- en schaatsnieuws naar pagina’s in de 800 verwezen zal worden, staat op pagina’s in de 600 nieuws over sporten met minder aanhangers. Denk bijvoorbeeld aan cricket, ijshockey, enzovoorts. 

 

Sportnieuws op teletekst

Teletekst 603 is de eerste pagina vanaf pagina 600, met een toelichting over een nieuwsitem uit de sportwereld. Bezoek de pagina dus om direct het laatste nieuws te lezen! Op teletekst 601 vind je de meest belangrijke headlines, gevolgd door een uitgebreid overzicht van nieuwsitems op teletekst 602. Om helemaal niks te missen is het aan te raden om eerst teletekst 601 te bekijken. Voetbalnieuws en bijvoorbeeld schaatsnieuws in de winter, zullen niet op pagina 603 terecht komen. Bij belangrijke nieuwsitems mis je dit, wanneer je direct naar teletekst 603 zou gaan.

Doordat er steeds nieuws bijkomt op het gebied van sport, verandert de inhoud van teletekst 603 voortdurend. In sommige gevallen zal de pagina niet bestaan en volgt het eerste nieuws vanaf een hoger paginanummer. Des te dichter het paginanummer bij teletekst 600 zit, des te recenter is het nieuws ook. Bij grote toernooien wil het wel eens voorkomen, dat op teletekst 603 of teletekst 604 een overzicht staat van de wedstrijden. Bijvoorbeeld bij een belangrijk toernooi in de cricketwereld, bij ijshockey, enzovoorts. 

Geef een reactie:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?